Bryonia

Bryonia, nr 1 middel bij droge pijnlijke hoest

BryoniaHomeopathische middelen werken volgens het principe dat ‘het gelijke wordt met het gelijkende genezen’. De onderstaande indicaties zijn wat een gezond persoon zou voelen als het Bryonia in een lage verdunning in zou nemen.  Als uw symptomen lijken op de onderstaande symptomen, dan kan Bryonia (in een hoge verdunning, zoals C30) een middel zijn dat het zelfherstellende vermogen van uw lichaam een impuls geeft.

Bryonia in het kort

Nr. 1 remedie bij droge, pijnlijke hoest.  Droogheid van alle slijmvliezen. Veel dorst en af en toe (i.t.t. Arsenicum) behoefte aan grote hoeveelheden vocht. De patiënt ligt heel stil: alle symptomen verergeren bij de lichtste beweging. Pijn is stekend. Patiënt klaagt veel, is geïrriteerd en heeft geen zin om vragen te beantwoorden of dingen te doen op verzoek van anderen. 

Modaliteiten Bryonia

Beter: flinke druk

Erger: 9 uur ‘s avonds; na het eten van kool en/of bonen.

Toepassingen Bryonia:

Toepassingen Klachten/symptomen
borstvoeding hard, overvol, heet, bleek, erger bij bewegen
breuken erger bij de geringste beweging, stekende pijn
buikgriep
buikpijn beter bij liggen met opgetrokken benen
constipatie droogheid, dorst, soms met hoofdpijn
griep
hoest droge hoest met pijn op de borst en hoofdpijn
hoofdpijn na weersverandering
keelpijn droge keel en mond, met dorst
mazelen langzaam verschijnen van uitslag met hoofdpijn
verstuikingen als slechter door de geringste beweging
zonnesteek als symptomen verergeren door beweging

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of erg hoge koorts altijd een (huis)arts. Een homeopathisch arts vindt u hier of een klassiek geschoolde homeopaat hier.

Bryonia kopen?

Wilt u Bryonia kopen? Het losse middel Bryonia in de potentie 30K van de Franse fabrikant Boiron is verkrijgbaar bij Viata.nl. Klik hier om direct op de pagina te komen waar u het middel kunt kopen.
Het losse Bryonia  middel zit ook in de Helios Homeopathische huisapotheek die in onze shop wordt verkocht.

Uw ervaring met Bryonia  helpt anderen!

Heeft u vragen of wilt u uw ervaring delen over het homeopathische middel Bryonia , geef dan uw reactie hieronder. U helpt daarmee andere bezoekers van deze pagina!

2 reacties op “Bryonia

 1. Heb Bryonia 30K genomen als klacht door 4 jaar stress met minderalide kinderen 2, altijd thuis en vooral door trachten de problemen op te lossen voor na onze dood, dit alles heeft heel veel stress meegebracht nu is bijna alles gedaan.
  Wat heb ik hier aan overgehouden ? nl stress evengoed bij bij geluk als bij problemen
  De arts heeft Bryonia 30K aanbevolen ,na 3 dagen was het beter doch kon niet meer in slaap geraken.
  Kun je me helpen aub
  met dank

  Waardeer dit commentaar:
  1. Beste Lydie,

   Dat klinkt als iets wat al langdurig speelt en waarbij stress een grote rol speelt. Ik zou u aanraden om eens te kijken op de site http://www.stress-hartcoherentie.nl Daar vindt u meer informatie over een veilige simpele methode om te leren hoe je met stress om kunt gaan. Dit kan helpen bij stressklachten en slaapmoeilijkheden.
   Wat betreft Bryonia, zou ik u aanraden om terug te gaan naar de arts. Het gebeurt vaker dat de klachten veranderen door inname van een middel. De arts kan u in dit geval het beste adviseren omdat hij waarschijnlijk meer over u en uw klachten weet en daar zijn advies op baseert.
   Ik wens u veel sterkte met alles!

   Waardeer dit commentaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *