Cantharis

Nr. 1 remedie bij de intense pijn van brandwonden
cantharis

Homeopathische middelen werken volgens het principe dat ‘het gelijke wordt met het gelijkende genezen’. De onderstaande indicaties zijn wat een gezond persoon zou voelen als het Cantharis in een lage verdunning in zou nemen.  Als uw symptomen lijken op de onderstaande symptomen, dan kan Cantharis (in een hoge verdunning, zoals C30) een middel zijn dat het zelfherstellende vermogen van uw lichaam een impuls geeft.

Cantharis in het kort

Nr. 1 remedie bij de intense pijn van brandwonden. Van een effectief middel bij de behandeling van blaasontsteking als er brandende pijn is vóór, na en tijdens het plassen. Intense mentale en fysieke irritatie. Klachten komen plotseling en heftig op. Pijn is snijdend en brandend. Patiënten hebben enorme dorst maar na (vooral koude) dranken worden de klachten erger. 

Modaliteiten Cantharis

Beter: iets kouds op de plek

Erger: aanraking

Toepassingen Cantharis:

Toepassingen Klachten/symptomen
blaasontsteking snijdende, brandende pijn voor en na plassen
blaren
brandwonden als koude compressen helpen
zonnebrand als ernstige zonnebrand z.s.m. innemen

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of erg hoge koorts altijd een (huis)arts. Een homeopathisch arts vindt u hier of een klassiek geschoolde homeopaat hier.

Wilt u Cantharis kopen?

Het losse middel Cantharis in de potentie 30K van de Franse fabrikant Boiron is verkrijgbaar bij Viata.nl. Klik hier om direct op de pagina te komen waar u het middel kunt kopen.
Het losse Cantharis middel zit ook in de Helios Homeopathische huisapotheek die in onze shop wordt verkocht.

Uw ervaring met Cantharis

Heeft u vragen of wilt u uw ervaring delen over het homeopathische middel Cantharis , geef dan uw reactie hieronder. U helpt daarmee andere bezoekers van deze pagina!

4 reacties op “Cantharis

  1. Bij toeval heb ik ontdekt dat dit middel heel goed helpt tegen insuline resistentie.
    In de avond 15 druppels innemen. Ik prik elke morgen mijn glucosewaardes omdat die verhoogd zijn als ik nuchter ben. Meestal is die 8. Na inname van dit middel, ook wel spaanse vlieg genoemd voor beter libido, was de waarde ineens 4,7 en dat is normaal.
    Ik was verbluft en heb het nog een paar keer wel en een paar keer niet ingenomen en telkens is de glucosewaarde normaal als ik het heb ingenomen.
    Rara, iemand ook deze ervaring?

    Waardeer dit commentaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *