Chamomilla

Nr. 1 remedie bij kinderen die tanden krijgenChamomilla

Homeopathische middelen werken volgens het principe dat ‘het gelijke wordt met het gelijkende genezen’. De onderstaande indicaties zijn wat een gezond persoon zou voelen als het Chamomilla in een lage verdunning in zou nemen.  Als uw symptomen lijken op de onderstaande symptomen, dan kan Chamomilla (in een hoge verdunning, zoals C30) een middel zijn dat het zelfherstellende vermogen van uw lichaam een impuls geeft.

Chamomilla in het kort

Nr. 1 remedie bij kinderen die tanden krijgen. Vooral als het kind één rode wang heeft. Overgevoeligheid is een sterk kenmerk. Pijn is ondraaglijk en en uit proportie ten opzichte van de ziekte of verwonding. Past bij kinderen met een slecht humeur die alleen stil te krijgen zijn door ze te rond te dragen. Ze vragen iets en wijzen het gelijk weer af. Ze zijn heet en zweterig (vooral het hoofd). 

Modaliteiten Chamomilla

Beter: niet bedekt.

Erger: van 9 uur ‘s avonds tot middernacht.

Toepassingen Chamomilla:

Toepassingen Klachten/symptomen
oorpijn ondraaglijke pijn, erger bij winderig weer
oorpijn na zwemmen
tanden krijgen
weëen ondraaglijk, ergernis

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of erg hoge koorts altijd een (huis)arts. Een homeopathisch arts vindt u hier of een klassiek geschoolde homeopaat hier.

Wilt u Chamomilla kopen?

Het losse middel Chamomilla in de potentie 30K van de Franse fabrikant Boiron is verkrijgbaar bij Viata.nl. Klik hier om direct op de pagina te komen waar u het middel kunt kopen.
Het losse Chamomilla middel zit ook in de Helios Homeopathische huisapotheek die in onze shop wordt verkocht.

Uw ervaring met Chamomilla

Heeft u vragen of wilt u uw ervaring delen over het homeopathische middel Chamomilla , geef dan uw reactie hieronder. U helpt daarmee andere bezoekers van deze pagina!

1 reactie op “Chamomilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *