Drosera

Nr. 1 remedie bij kinkhoestDrosera

Homeopathische middelen werken volgens het principe dat ‘het gelijke wordt met het gelijkende genezen’. De onderstaande indicaties zijn wat een gezond persoon zou voelen als het Drosera  in een lage verdunning in zou nemen.  Als uw symptomen lijken op de onderstaande symptomen, dan kan Drosera (in een hoge verdunning, zoals C30) een middel zijn dat het zelfherstellende vermogen van uw lichaam een impuls geeft.

Drosera in het kort

Nr. 1 remedie bij kinkhoest Hele goede remedie tegen kinkhoest (zie ook Ant tart & Ipecac). Bij heftige, krampachtige hoest die leidt tot kokhalzen, overgeven of bloedneus (vergelijk Ipecac). Beter bij het vasthouden van de borstkas. Gevoel dat er een veertje in de keel zit. Rusteloosheid. Koppig en wantrouwend.

Modaliteiten Drosera

Beter: bij rechtop zitten, frisse lucht, na middernacht.

Erger: bij liggen, praten en warmte.

Toepassingen Drosera:

Toepassingen Klachten/symptomen
hoest met blauw gezicht, overgeven van slijm
hoest met blauwheid, stijfheid, misselijkheid, overgeven met neusbloedingen
overgeven met hoest

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of erg hoge koorts altijd een (huis)arts. Een homeopathisch arts vindt u hier of een klassiek geschoolde homeopaat hier.

Drosera kopen?

Wilt u Drosera kopen? Het losse middel Drosera in de potentie 30K van de Franse fabrikant Boiron is verkrijgbaar bij Viata.nl. Klik hier om direct op de pagina te komen waar u het middel kunt kopen.
Het losse Drosera middel zit ook in de Helios Homeopathische huisapotheek, die in onze shop wordt verkocht.

Uw ervaring met Drosera helpt anderen!

Heeft u vragen of wilt u uw ervaring delen over het homeopathische middel Drosera, geef dan uw reactie hieronder. Ervaringen met dit middel kan een grote hulp zijn voor andere mensen met een vergelijkbare situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *