Hepar Sulphuris

Nr. 1 remedie bij pijnlijke, geïnfecteerde wonden

Homeopathische middelen werken volgens het principe dat ‘het gelijke wordt met het gelijkende genezen’. De onderstaande indicaties zijn wat een gezond persoon zou voelen als het Hepar Sulph  in een lage verdunning in zou nemen.  Als uw symptomen lijken op de onderstaande symptomen, dan kan Hepar Sulph (in een hoge verdunning, zoals C30) een middel zijn dat het zelfherstellende vermogen van uw lichaam een impuls geeft.

Hepar Sulph in het kort

Nr. 1 remedie bij pijnlijke, geïnfecteerde wonden.

Een belangrijk kenmerk is overgevoeligheid voor alles: pijn, aanraking, kou, geluid, inspanning. Belangrijk kenmerk is ook de kou. Emoties kunnen heftig en intens zijn. Neiging tot pusvorming. Stekende pijn alsof er een splinter zit. (vergelijk Arg nit).

Modaliteiten Hepar Sulph

Beter: hitte, vocht, in warm bed liggen.

Erger: onbedekt zijn, kou.

Toepassingen Hepar Sulph:

Toepassingen Klachten/symptomen
blaren om in vroeg stadium te draineren
borstvoeding abces met pus, extreem pijnlijk
hoest met schorre, pijnlijke keel
keelpijn gevoel van graadje, splinter, korrel in keel
kroep aanvallen vroeg in de morgen
oorpijn stekende pijn en stinkend oorsmeer
steenpuist pijnlijk, ontstoken, met pus

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of erg hoge koorts altijd een (huis)arts. Een homeopathisch arts vindt u hier of een klassiek geschoolde homeopaat hier.

Hepar Sulph kopen?

Wilt u Hepar Sulph kopen? Het losse middel Hepar Sulph in de potentie 30K van de Franse fabrikant Boiron is verkrijgbaar bij Viata.nl. Klik hier om direct op de pagina te komen waar u het middel kunt kopen.
Het losse Hepar Sulph middel zit ook in de Helios Homeopathische huisapotheek, die in onze shop wordt verkocht.

Uw ervaring helpt anderen!

Heeft u vragen of wilt u uw ervaring delen over het homeopathische middel Hepar Sulph, geef dan uw reactie hieronder. Ervaringen met dit middel kan een grote hulp zijn voor andere mensen met een vergelijkbare situatie.

7 reacties op “Hepar Sulphuris

 1. Mijn schoondochter geeft borstvoeding aan haar baby van 4 weken. Er is bij haar een borstontsteking vastgesteld die zogezegd vanzelf zou overgaan . Na een week is ze terug ontstoken en is er een abces vastgesteld nu moet ze drie weken antibiotica nemen. Mag zij Hepar Sulph nemen.

  Waardeer dit commentaar:
 2. Ik geef mijn kat twee maal daags een tabletje om de symptomen van niesziekte te bestrijden (ze is wel ingeënt maar is nog regelmatig niezerig). Kan gewoon gemengd met nat voer.
  Helpt prima, na 1 á 2 dagen zie ik echt enorm verschil.
  Ik heb het advies uit een boekje van Klazien uit Zalk, bij de ouderen wellicht een bekende naam.

  Waardeer dit commentaar:
 3. Als kind heb ik bij verkoudheid pulsatilla en hepar sulph korreltjes D’6 gekregen voorgeschreven door onze Homeopatische huisarts .Inmiddels oma van een kleinzoon van vier jaar.Graag zou ik willen weten of pulsatilla een vermindering van het kwijlen kangeven Ook heeft hij vaak oorontsteking en daar over las ik dat pulsatilla gegeven kan worden. Mijn kleinzoon heeft een beperking ,is met anusatresie geboren en een zeldzaam syndroom. Hij is een heel vrolijk kind waar je meteen van houdt Hij krijgt ook logopedie oefeningen mond natuurlijk ook Maar als er iets de hoeveelheid speeksel zou verminderen Zou dat fijn zijn.

  Waardeer dit commentaar:
  1. Bij chronische klachten zoals het geval van je kleinzoon, kun je het beste een homeopaat of homeopathisch arts raadplegen.

   Waardeer dit commentaar:
 4. Natruim muriaticum genomen op adv orhomol geneeskundige…ivm verkoudheid…kwam goed los, doorstroom werd bevorderd, even later hepar sulphuris ivm reactie zijnde opgeblazen buik….hepar sulphuris ANTIDOTEERD natn muriatium….nu Arsenicum dit antidoteerd weer de hepar sul….zodat de natrium muriaticum zn werk weer kan oppakken

  Waardeer dit commentaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *