Hypericum

Nr. 1 remedie bij verwondingen aan de zenuwenHypericum

Homeopathische middelen werken volgens het principe dat ‘het gelijke wordt met het gelijkende genezen’. De onderstaande indicaties zijn wat een gezond persoon zou voelen als het Hypericum  in een lage verdunning in zou nemen.  Als uw symptomen lijken op de onderstaande symptomen, dan kan Hypericum (in een hoge verdunning, zoals C30) een middel zijn dat het zelfherstellende vermogen van uw lichaam een impuls geeft.

Hypericum in het kort

Nr. 1 remedie bij verwondingen aan de zenuwen. Nuttig als eerste hulpmiddel bij steek- of diepe wonden met gescheurde randen in ledematen met veel zenuwen zoals vingers of vallen op stuitje. De pijn is heftig en schietend langs de zenuwen. Het middel heeft een anti-tetanus reputatie.

Modaliteiten Hypericum

Geen

Toepassingen Hypericum:

Toepassingen Klachten/symptomen
beten en steken beet van een beest, met stekende pijn
inentingen vooraf, voorkomt plaatselijke reacties
inentingen stekende pijn erna
Letsel aan ruggewervel
letsel aan stuitje
na geboorte bij stekende pijn in baarmoeder
na geboorte bij pijn aan stuitje
operaties bij wonden/amputaties met zenuwpijn
tandartsbezoek na, bij pijnscheuten
verstuikingen bij zenuwrijke ledematen zoals vingers, tenen
whiplash met pijnscheuten
wonden schone regelmatige snijwond
wonden scheuren

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of erg hoge koorts altijd een (huis)arts. Een homeopathisch arts vindt u hier of een klassiek geschoolde homeopaat hier.

Hypericum kopen?

Wilt u Hypericum kopen? Het losse middel Aconitum in de potentie 30K van de Franse fabrikant Boiron is verkrijgbaar bij Viata.nl. Klik hier om direct op de pagina te komen waar u het middel kunt kopen.
Het losse Hypericum middel zit ook in de Helios Homeopathische huisapotheek, die in onze shop wordt verkocht. En Hypericum/Calendula tinctuur kunt u ook in onze shop kopen. Deze tinctuur is nuttig bij wondheling en zenuwbeschadigingen.

Uw ervaring met Hypericum helpt anderen!

Heeft u vragen of wilt u uw ervaring delen over het homeopathische middel Hypericum, geef dan uw reactie hieronder. Ervaringen met dit middel kan een grote hulp zijn voor andere mensen met een vergelijkbare situatie.

1 reactie op “Hypericum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *