Kali bich.

Nr. 1 remedie bij pijnlijke verkoudheid
Kali Bichromicum

Homeopathische middelen werken volgens het principe dat ‘het gelijke wordt met het gelijkende genezen’. De onderstaande indicaties zijn wat een gezond persoon zou voelen als het Kall bich.  in een lage verdunning in zou nemen.  Als uw symptomen lijken op de onderstaande symptomen, dan kan Kali bich. (in een hoge verdunning, zoals C30) een middel zijn dat het zelfherstellende vermogen van uw lichaam een impuls geeft.

Kalium bichronicum in het kort

Nr. 1 remedie bij pijnlijke verkoudheid. Prima middel tegen verkoudheid en voorhoofdsholteontsteking. Belangrijkste kenmerk is een kleverig, draderig, dik geelgroen snot, dat stinkt (vergelijk Pulsatilla). Past bij mensen die ziek worden door snelle afkoeling en het koud hebben als ze ziek zijn. Ondanks dat ze het koud hebben voelen ze zich slechter in de zomer. De pijn is vaak op één specifieke plek, maar deze kan zich verplaatsen.

Modaliteiten Kall bich.

Erger: bij het wakker worden, ‘s avonds, na het eten.

Toepassingen Kall bich.:

Toepassingen Klachten/symptomen
brandwonden bij diepe brandwonden die langzaam helen
hoofdpijn op bepaalde plekken, door voorhoofdsholteontsteking
keelpijn ontstoken amandelen met draderig slijm
oorpijn stekende pijn, links erger

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of erg hoge koorts altijd een (huis)arts. Een homeopathisch arts vindt u hier of een klassiek geschoolde homeopaat hier.

Kalium Bichromicum kopen?

Wilt u Kali Bich. kopen? Het losse middel Kali Bich.  in de potentie 30K van de Franse fabrikant Boiron is verkrijgbaar bij Viata.nl. Klik hier om direct op de pagina te komen waar u het middel kunt kopen.
Het losse middel Kali Bich. zit ook in de Helios Homeopathische huisapotheek, die in onze shop wordt verkocht.

Uw ervaring met Kali Bich. kan anderen helpen!

Heeft u vragen of wilt u uw ervaring delen over het homeopathische middel Aconitum, geef dan uw reactie hieronder. Ervaringen met dit middel kan een grote hulp zijn voor andere mensen met een vergelijkbare situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *