Ledum

Nr. 1 remedie bij diepe steekwonden en blauwe ogenLedum

Homeopathische middelen werken volgens het principe dat ‘het gelijke wordt met het gelijkende genezen’. De onderstaande indicaties zijn wat een gezond persoon zou voelen als het Ledum in een lage verdunning in zou nemen.  Als uw symptomen lijken op de onderstaande symptomen, dan kan Ledum (in een hoge verdunning, zoals C30) een middel zijn dat het zelfherstellende vermogen van uw lichaam een impuls geeft.

Ledum in het kort

Nr. 1 remedie bij diepe steekwonden en zwarte ogen. Net zoals Hypericum heeft Ledum anti-tetanus eigenschappen. Wordt gebruikt om diepe wonden (bijvoorbeeld ontstaan door nagels) en dieren- en insectenbeten te behandelen. De plek is plakkerig,  er komt wondvocht uit en de pijn is kloppend. Het gebied eromheen is gezwollen, blauw en koud, maar voelt vreemd genoeg voor de betroffene als heet.

Modaliteiten Ledum

Beter: iets kouds er op.

Erger: hitte.

Toepassingen Ledum:

Toepassingen Klachten/symptomen
kroep prop in de keel bij het wakker worden
menstruatieproblemen
oorpijn met schorre stem, links erger
beten en steken blauw, koud, opgezet, beter met iets kouds er op
handletsel aan handpalmen
inentingen vooraf, voorkomt plaatselijke reacties

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of erg hoge koorts altijd een (huis)arts. Een homeopathisch arts vindt u hier of een klassiek geschoolde homeopaat hier.

Ledum kopen?

Wilt u Ledum kopen? Het losse middel Ledum in de potentie 30K van de Franse fabrikant Boiron is verkrijgbaar bij Viata.nl. Klik hier om direct op de pagina te komen waar u het middel kunt kopen.
Het losse Ledum middel zit ook in de Helios Homeopathische huisapotheek, die in onze shop wordt verkocht.

Uw ervaring met Ledum kan anderen helpen!

Heeft u vragen of wilt u uw ervaring delen over het homeopathische middel Ledum, geef dan uw reactie hieronder. Ervaringen met dit middel kan een grote hulp zijn voor andere mensen met een vergelijkbare situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *