Sepia

Nuttig middel klachten door hormonale schommelingen bij vrouwen

Homeopathische middelen werken volgens het principe dat ‘het gelijke wordt met het gelijkende genezen’. De onderstaande indicaties zijn wat een gezond persoon zou voelen als het Sepia in een lage verdunning in zou nemen.  Als uw symptomen lijken op de onderstaande symptomen, dan kan Sepia (in een hoge verdunning, zoals C30) een middel zijn dat het zelfherstellende vermogen van uw lichaam een impuls geeft.

Sepia in het kort

Nuttig middel klachten door hormonale schommelingen bij vrouwen. Past bij personen die doodmoe zijn, en zich heel zwaar voelen. Onverschilling tegenover naasten. Kouwelijk, huilt snel. Afkeer voor sympathie, willen liever alleen zijn. Verlangt chocola en verslavende dingen.

Modaliteiten Sepia

Beter: flinke lichamelijke oefening, eten, warmte, frisse lucht.

Erger: tijdens menstruatie, een maaltijd overslaan, zwangerschap.

Toepassingen Sepia:

Toepassingen Klachten/symptomen
constipatie gevoel van prop, dat niet beter wordt na ontlasting
hoofdpijn van het werken bij kunstlicht
koortsuitslag op de lippen
menstruatieproblemen

Raadpleeg bij aanhoudende klachten of erg hoge koorts altijd een (huis)arts. Een homeopathisch arts vindt u hier of een klassiek geschoolde homeopaat hier.

Sepia kopen?

Wilt u Sepia kopen? Het losse middel Sepia in de potentie 30K van de Franse fabrikant Boiron is verkrijgbaar bij Viata.nl. Klik hier om direct op de pagina te komen waar u het middel kunt kopen.
Het losse Sepia middel zit ook in de Helios Homeopathische huisapotheek, die in onze shop wordt verkocht.

Uw ervaring met Sepia kan anderen helpen!

Heeft u vragen of wilt u uw ervaring delen over het homeopathische middel Sepia, geef dan uw reactie hieronder. Ervaringen met dit middel kan een grote hulp zijn voor andere mensen met een vergelijkbare situatie.

1 reactie op “Sepia

  1. Goede dag, een reactie op gebruik van Sepia. Ik ben 66 jr en dit middel gebruik ik nu vanaf maart. Maar na 25 jaar in de menopauze kreeg ik afgelopen zaterdag ineens een vaginale bloeding. Het was helder bloed. Nu 3 dagen later komt er nog steeds een beetje bloed. Gisteren heb ik mijn homeopaath gebeld en die zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken omdat dit bij meerdere vrouwen voor kwam na de menopauze die Sepia gebruikte. Sepia is een heel sterk middel zei hij.
    Is dit inderdaad mogelijk?
    Groet Gerdie

    Waardeer dit commentaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *